Historicus en conservator Hans Mulder geeft op vrijdag 14 oktober een lezing bij de expositie Vreemde Vogels. Na de lezing leidt de gastconservator Frans Klein je door de expositie heen.

Vogels spreken al duizenden jaren tot de verbeelding. Wanneer de Hollandse tegelindustrie in de zeventiende eeuw tot bloei komt worden er al snel hele series met vogels en bloemen gemaakt. Opvallend zijn vooral de ‘vreemde’, exotische vogels die de tegelschilders zelf waarschijnlijk nooit in het echt gezien hebben. Zij baseren zich op prenten, die meestal niet ingekleurd zijn.

In de tentoonstelling ontdek je tegels met pauwen en kalkoenen, kanaries, papegaaien en struisvogels gecombineerd met uitvergrotingen van tekeningen en schilderijen.

Hans Mulder is historicus en conservator en beheert de Artis Bibliotheek, onderdeel van het Allard Pierson, de collecties van de Universiteit van Amsterdam. In 2021 won hij de Jan Wolkers Prijs met zijn boek De ontdekking van de natuur. Frans Klein is lid van de expositiecommissie van het museum en gastconservator van de expositie Vreemde Vogels.

VV 2

• 13:30     Inloop
  • 14:00     Lezing door Hans Mulder
  • 14:45     Pauze
  • 15:00     Rondleiding door Frans Klein

Praktische info
Je hebt alleen een entreekaartje voor het museum nodig, de activiteit is gratis maar aanmelden is verplicht. Meld je aan door een e-mail te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. je voor- en achternaam, telefoonnummer en gewenste datum*.

* Op 22 oktober geeft Frans Klein een lezing en rondleiding rondom de expositie Vreemde Vogels. Lees meer >>