Gastconservator Frans Klein geeft op zaterdag 22 oktober een lezing en rondleiding bij de expositie Vreemde Vogels

Vogels spreken al duizenden jaren tot de verbeelding. Wanneer de Hollandse tegelindustrie in de zeventiende eeuw tot bloei komt worden er al snel hele series met vogels en bloemen gemaakt. Opvallend zijn vooral de ‘vreemde’, exotische vogels die de tegelschilders zelf waarschijnlijk nooit in het echt gezien hebben. Zij baseren zich op prenten, die meestal niet ingekleurd zijn.

In de tentoonstelling ontdek je tegels met pauwen en kalkoenen, kanaries, papegaaien en struisvogels gecombineerd met uitvergrotingen van tekeningen en schilderijen.

Frans Klein is lid van de expositiecommissie van het museum en gastconservator van de expositie Vreemde Vogels.

VV 2

• 13:30     Inloop
  • 14:00     Lezing door Frans Klein
  • 14:45     Pauze
  • 15:00     Rondleiding door Frans Klein

Praktische info
Je hebt alleen een entreekaartje voor het museum nodig, de activiteit is gratis maar aanmelden is verplicht. Meld je aan door een e-mail te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. je voor- en achternaam, telefoonnummer en gewenste datum*.

* Op 14 oktober geeft Hans Mulder een lezing en Frans Klein een rondleiding rondom de expositie Vreemde Vogels. Lees meer >>