fbpx
tegelmuseum-10.jpg

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden opent vrijdagmiddag 15 oktober 2021 de tentoonstelling Marjolein Bastin. Een ode aan de Veluwe.

Veertig originele aquarellen, waarvan circa vijftien nog niet eerder tentoongesteld, tonen Marjolein Bastins grootste inspiratiebron: het Veluwse landschap. De seizoenen op de Veluwe vormen de basis van de tentoonstelling. Het museum toont in aanvulling op de aquarellen een selectie oudhollandse tegels met bloemen, planten en dieren.

De tentoonstelling is een samenwerking tussen Cultura Erfgoed, Historisch Museum Ede en Nederlands Tegelmuseum en sluit aan op het NBTC Holland Marketing landelijke themajaar ‘Ode aan het Landschap’, met als doel meer kennis, aandacht en waardering te genereren voor het Nederlandse landschap.

Na de opening krijgt Prinses Margriet een rondleiding over de tentoonstelling en spreekt zij met Marjolein Bastin. De tentoonstelling is van 16 oktober 2021 tot en met 30 januari 2022 te bezichtigen.

Het museum is op 15 oktober gesloten voor publiek. Vanaf zaterdag 16 oktober is de tentoonstelling te bezoeken. Reserveer hier van te voren je tickets

Ontdek de collectie

Meer weten over onze tentoonstellingen of vaste collectie?
Laat je inspireren en verrassen!

Ontdek de collectie

Top