fbpx
tegelmuseum-04.jpg

De nieuwe data voor de taxatiedagen zijn bekend! Zaterdagmiddag 23 maart en 12 oktober.

 

Data: zaterdag 23 maart en 12 oktober
Tijd: 13.00 tot 16.00 uur

De taxatiedagen
In het AVRO/TROS televisieprogramma ‘Tussen Kunst en Kitsch’ laten mensen met enige schroom, of ook wel trots, aan keramiekdeskundige Kitty Lameris ‘hun’ tegels, schotels of kunstpotterie zien. Zij willen graag meer horen over wat zij meebrachten en zijn ook nieuwsgierig wat hun bezit ‘waard’ is.

Ook ons museum wordt geregeld benaderd met de vraag of het mogelijk is om antieke tegels of aardewerk te laten taxeren. Taxateur Ger de Ree is nauw verbonden met ons museum. Twee keer per jaar is hij aanwezig in Otterlo om uw aardewerk en tegels te taxeren. 

Ger de Ree, eigenaar van Capriolus Contemporary Ceramics en taxateur in het kunstprogramma ‘Schatgraven’ van TV Gelderland, vertelt graag over de bijzonderheden van tegels en ander keramiek. Hij geeft inzicht in stijlperiodes en in de gebruikte techniek van de stukken. Zijn taxaties zijn populair bij liefhebbers en verzamelaars.

Iedere bezoeker mag twee stukken aardewerk of tegels meenemen. Taxatiedagen zijn leerzaam en spannend. Er is altijd kans dat een stuk aardewerk iets uitzonderlijks blijkt te zijn.

taxatidagen

Praktische informatie
De taxatie is gratis, je betaalt alleen de entreeprijs voor het museum. De taxatiedag is van 13.00 tot 16.30 uur. De hele middag is er vrije inloop. 

Mooi Zo! van XON heeft een leuke reportage gemaakt van de laatste taxatiedag.

Ontdek de collectie

Meer weten over onze tentoonstellingen of vaste collectie?
Laat je inspireren en verrassen!

Ontdek de collectie

Top