fbpx
tegelmuseum-06.jpg

Van 3 maart t/m 21 mei 2018

Blanc de Chine, Chinees porselein en tegels

Een unieke expositie met porseleinen beelden en tegels van twee hedendaagse Chinese kunstenaars uit de stad Dehua, traditioneel het centrum van het Blanc de Chine. De stad Dehua ligt in de provincie Fujian, een belangrijk handelsknooppunt in het zuidoosten van China, aan de Straat van Taiwan.

Uitgenodigd zijn Su Xian Zhong (1968) een meester kunstenaar die niet alleen in traditionele stijl werkt, maar ook vernieuwing van de kunst aandurft.

Het initiatief voor deze expositie is genomen door kunsthistorica I Hong Tan, vriend van ons museum en gespecialiseerd in de kunst van Oost-Azië. Voor deze tentoonstelling hebben ze ook tegels gemaakt, wat nooit eerder in Blanc de Chine gedaan is.

De tweede kunstenaar is Chen Ming Liang (1963), die dichter bij de traditie blijft. Zij hebben allebei een eigen instituut en hebben zich in hun inzending duidelijk door de Hollandse tulp laten inspireren.

Op deze expositie zal ook een deel van het achttiende-eeuwse Blanc de Chine uit de collectie van het Kröller-Müller Museum te zien zijn.

Speciale rondleidingen

Op zaterdag 24 maart en op 14 april a.s. vanaf 14.00 uur worden er rondleidingen georganiseerd. Deelnamekosten zijn € 5,00. U betaalt verder de normale entreeprijs van het museum of u gebruikt uw Museumkaart.

U wordt vriendelijk verzocht u deelname tijdig telefonisch te reserveren op 0318 591 519

BEKIJK HIER DE FLYER

Ontdek de collectie

Meer weten over onze tentoonstellingen of vaste collectie?
Laat je inspireren en verrassen!

Ontdek de collectie

Top